Preventivmedel?

Idag ringde jag mödravårdcentralen.

Skulle ändra en tid jag hade där och även se om jag kunde förnya mitt p-piller recept.
Fy fan vad jag mådde dåligt efter det samtalet.

Ändra tiden var inga problem, fanns drop-in tider för cellprovstagning som vi tjejer får göra ifrån 23 års ålder tror jag att det är.
När det kom till p-pillerna så kom massa frågor som vanligt:

* Har någon i din släkt bröstcancer?
* Har någon i din släkt högt blodtryck
* Har du haft några problem med p-pillar

osv osv…

Sen kom frågan:

-   ”Röker eller snusar du?”

Japp, snusar gör man ju.
Då var inte p-piller bra för då ökar risken för blodproppar, vilket jag inte visste.
Sen kom fråga nummer 2:

-   ”Vad har du i BMI?”

Då fick man upp ge vikt och längd och där visste jag att jag inte ligger jättebra till.
Då kläcker hon ur sig:

-   ”Inte bra, lite för många kilon där som måste bort.”

Tack för den, nu känns allt toppen.

Så på ett samtal fick jag reda på att jag var för tjock och att risken för att jag ska få en blodpropp är högre pga mitt snusande.

-   ”Jag skulle rekommendera att du slutar snusa”

Visst det kanske jag kan gör men då kommer jag öka mer i vikt vilket inte är bra…

Så nu är jag lite nojig, tankar kring hur jag ska göra med preventivmedel och har massa frågor.
Ska åka ner dit och fråga lite om allt.

Har ätit p-piller i 9 år och aldrig haft problem och har snusat 7-8 år av dem.
Hur fan ska man göra nu…?

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

6 Responses to “Preventivmedel?”

 1. Nicklas Says:

  om du har ätit inga-barn-piller i 9 år så tycker man ju att det borde funka fortsättningsvis… varför inte börja träna regelbundet å äta sundare (som jag, äta chips å ligga i soffan gör jag ju aldrig) för att få ner ditt bmi? å sen så e ju inte du överviktig precis !

 2. nathaliestankar Says:

  Nicklas: Enligt bmi så är jag det, ligger på ca 28.

 3. Jonas Says:

  28 i bmi? Oj! Men jag kan ge dig ett tips, du behöver inte alltid träna för att ändra ditt MBI, det du behöver göra är att lägga om din kost. Börja äta fiber, käka gröt till frukost. Ät inga snacks, utan ta mellanmål som i frukt och så vidare.

  Det går även utan träning och ändå kan man bibehålla musklerna. Vill du snacka om det skriv på MSN. tjo!

 4. Maria aka Skurt! Says:

  Nathalie, enligt BMI är jag oxå överviktig, det som är kefft med BMI är att dom inte tänker på att muskler väger mer, för jag är tamejfan inte fet ( min barnmorska sa att jag är fet..haha)och de där med snuset, är du orolig för blodproppar kan du ju gå till doktorn lite då o då för o kolla så de inte är på gång. Asså, barnmorskor är lite roliga, dom tänker inte på vad dom kläcker ur sig. För att P-piller ska vara farligt så ska man vara typ jäääääääääääääättetjock, o det är inte du!

 5. nathaliestankar Says:

  Jonas: Ja äter man bra så kan man gå ner i vikt. Dricker inte dricka, börjat äta mer mörk bröd men kosten kan bli bättre. Tack Jonas

 6. nathaliestankar Says:

  Maria: Nej du är inte fet. Nej kanske inte men är inte smal eller normalviktigt iaf. Får kolla upp det mer.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu